A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Повернутись на головну сторінку

Розроблено методичну настанову із візування актів

Розроблено методичну настанову із візування актів

Однією з основних функцій уповноваженого є візування проєктів актів організації публічного сектору.

Для формування єдиних підходів до розуміння та реалізації цієї функції Національним агентством розроблено методичну настанову «Візування антикорупційним уповноваженим проєктів актів організації публічного сектору». Ця розробка має на меті сформувати єдині підходи до розуміння та застосування уповноваженими завдання з візування проєктів актів організації публічного сектору.

Функція візування актів (як його змістова, так і процедурна основи) продовжує викликати у спільноти антикорупційних професіоналів чимало запитань через недостатнє розуміння сутності цього завдання. Як наслідок, проведення уповноваженим візування актів не завжди достатньо ефективно використовується у їхній роботі щодо запобігання і виявлення корупції.

З метою виправлення цієї ситуації та надання методичної допомоги уповноваженим Національне агентство розробило настанову, яку рекомендує використовувати при реалізації завдання з візування проєктів актів. У документі розкрито мету та значення роботи з візування актів, сформульовано алгоритм пошуку у змісті локальних правових актів органу влади чи іншої організації публічного сектору невідповідностей вимогам антикорупційного законодавства та/або корупційних ризиків, запропоновано покроковий підхід з документального оформлення результатів візування. При розробці цієї настанови було враховано практику проведення Національним агентством антикорупційної експертизи проєктів нормативно-правових актів, опрацьовано підходи до аналізу локальних актів органів влади, які розробляються, у тому числі, іншими інституціями. Настанова продовжує серію публікацій Національного агентства про алгоритми операційної діяльності антикорупційних уповноважених.

Читайте повну версію настанови на базі знань НАЗК за посиланням: https://cutt.ly/imvSZCK

контакт-центр
+38 (044) 200-06-94
працює з 9:00 до 18:00
контакт-центр
контакт-центр