A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Повернутись на головну сторінку

НАЗК взяло участь в обговоренні дослідження ПРООН щодо ролі керівника організації у протидії корупції

НАЗК взяло участь в обговоренні дослідження ПРООН щодо ролі керівника організації у протидії корупції

Представники НАЗК разом з експертами Програми розвитку ООН в Україні обговорили аналітичне дослідження «Роль лідера у протидії корупції: аналітичний огляд впровадження концепції «Tone at the Top».

«Tone at the Top» або «Lider’s voiсe» - так міжнародні антикорупційні стандарти визначають ключову роль керівника у забезпеченні ефективності антикорупційної діяльності.

В обговоренні взяли участь антикорупційні уповноважені та керівники органів влади. Вони працювали разом над розумінням норм міжнародних антикорупційних стандартів та визначенням власної ролі у формуванні антикорупційної системи організації.

За підсумками обговорення окреслено наступні висновки:

  • керівник формує статус антикорупційної роботи і поки він не визнає цінність цієї роботи для себе та всієї організації, майже неможливо досягти реальних результатів у формуванні культури доброчесності;
  • ефективна антикорупційна робота розпочинається із взаємодії керівника та уповноваженого у дослідженні та розумінні корупційних ризиків всіх процесів організації;
  • статус та цінність уповноваженого в організації залежить як від самого уповноваженого (професіоналізм та проактивність) так і від керівника (доброчесність та лідерство).

Захід став початком нового проєкту з роботи з керівниками інституцій, які готові до змін, прагнуть розвивати доброчесне управління та шукають дієві алгоритми для організації антикорупційної роботи.

контакт-центр
+38 (044) 200-06-94
працює з 9:00 до 18:00
контакт-центр
контакт-центр