A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Повернутись на головну сторінку

НАЗК розробило Стратегію навчання та розвитку антикорупційних уповноважених на 2022-2025 роки

НАЗК розробило Стратегію навчання та розвитку антикорупційних уповноважених на 2022-2025 роки

Нова стратегія передбачає комплексний підхід до навчання та розвитку антикорупційних уповноважених, необхідний для розбудови їх професійної мережі, а також забезпечення прозорої відбудови України.

“В умовах воєнного стану та нових викликів сьогодення надзвичайно важливим є антикорупційний комплаєнс організації. Ключова роль в його реалізації належить керівнику та антикорупційному уповноваженому. Нова Стратегія навчання та розвитку створює системний підхід до налагодження взаємодії керівника та уповноваженого, а також посилення його професійної компетентності. Це допоможе розробити і впровадити дієві інструменти запобігання корупції та сформувати культуру доброчесності в усіх сферах публічного управління”, – зазначив керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції Сергій Деркач.

За його словами, підтримка керівника та ефективна взаємодія з уповноваженим є запорукою успішної антикорупційної роботи в організації. Тому підготовка керівників-лідерів з доброчесності стала ключовим елементом Стратегії. Зокрема НАЗК планує навчальну та координаційну роботу з керівниками.

Як НАЗК планує навчати антикорупційних уповноважених?

Стратегія передбачає дистанційне навчання, використання цифрових інструментів, а також інших методів, враховуючи особливості мережі антикорупційних уповноважених.

По-перше, Національне агентство забезпечить базове навчання новопризначених уповноважених за допомогою онлайн-курсу «Антикорупційний уповноважений».

По-друге, НАЗК розробить спеціалізовані онлайн-курси для поглибленого професійного навчання з таких тем:

  • управління корупційними ризиками в організації;
  • візування уповноваженим проєктів актів організації;
  • захист викривачів корупції та розгляд повідомлень про порушення вимог антикорупційного законодавства;
  • запобігання конфлікту інтересів та порушенням інших антикорупційних обмежень;
  • інформування працівників організації з питань додержання антикорупційного законодавства;
  • антикорупційна перевірка контрагентів (due diligence для антикорупційних уповноважених)

Окрім того, продовжиться співпраця з іншими провайдерами навчання: Українською школою урядування (УШУ), закладами вищої освіти, освітніми центрами. Це допоможе поступово впроваджувати антикорупційну спеціалізацію у систему вищої освіти.

Детальніше – у Стратегії навчання та розвитку уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції на 2022-2025 роки

контакт-центр
+38 (044) 200-06-94
працює з 9:00 до 18:00
контакт-центр
контакт-центр