A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Повернутись на головну сторінку

Зміни у перевірці подання декларацій: новації для антикорупційних уповноважених

Зміни у перевірці  подання декларацій: новації для антикорупційних уповноважених

З 1 грудня 2021 року змінюються деякі положення порядку перевірки своєчасності подання декларацій працівниками. Таку перевірку здійснюють антикорупційні уповноважені.

Зміни до порядку пов’язані з тим, що з цього дня набирає чинності наказ НАЗК від 20.08.2021 № 539/21 «Про затвердження Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та повідомлення НАЗК про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій» від 06.10.2021 за № 1303/36925.

На які зміни слід звернути увагу антикорупційному уповноваженому?

Оновлено строки, у які антикорупційний уповноважений перевіряє факт подання декларацій, наступним чином:

  • щорічні декларації, які подаються щороку та після припинення діяльності – протягом 10 робочих днів з граничної дати подання таких декларацій;
  • декларації при звільненні, та декларації суб’єктів декларування, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, – упродовж 10 робочих днів після спливу строку у 30 календарних днів з дня припинення діяльності;
  • декларації, які подають особи у разі входження до складу конкурсних комісій, утворених відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та інших Законів, Громадської ради доброчесності - протягом 10 робочих днів з граничної дати подання таких декларацій.

Також оновлюється форма повідомлення НАЗК про факт неподання чи несвоєчасного подання декларації:

  • слід зазначати інформацію про військове звання, якщо його має працівник та ставити відмітку чи він займає (або займав) посаду, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища відповідно до Закону.

Просимо ознайомитися з Наказом та врахувати зміни під час перевірки подання декларацій працівниками (https://wiki.nazk.gov.ua/?sl=3688).

Нагадуємо, що повідомлення про факти неподання чи несвоєчасного подання декларацій потрібно надсилати окремо стосовно кожного суб’єкта декларування за встановленою формою на поштову адресу: м. Київ, бульвар Дружби Народів, 28, 01103.
контакт-центр
+38 (044) 200-06-94
працює з 9:00 до 18:00
контакт-центр
контакт-центр