A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Повернутись на головну сторінку

Фінал звітування за 2023: результати діяльності уповноважених

Фінал звітування за 2023: результати діяльності уповноважених

Завершилася кампанія звітування уповноважених за результатами діяльності у 2023 році. У звітуванні брали участь уповноважені організацій, визначених у ст. 13-1 Закону України “Про запобігання корупції”, зокрема, державні органи та окремі категорії органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.


Таке звітування є вимогою Типового положення про уповноважений підрозділ (уповноважену особу) з питань запобігання та виявлення корупції (підпункт 6 пункту 2 розділу II).


Уповноважені, які досі не подали інформацію, порушивши термін, мають можливість це зробити зараз, однак ці звіти вважатимуть такими, що подані з порушенням терміну. Це буде відповідно зауважено Національним агентством в оцінці ефективності цих уповноважених. Крім того, наявність поважних причин неподання та відповідного їх обгрунтування враховується.


Особливість цьогорічної кампанії – використання нової стандартизованої форми звітування, яка поєднує в собі звітування за результатами діяльності та оцінку ефективності уповноважених.

Також прецедентом стало використання Порталу доброчесності як платформи для електронного звітування. Такий формат звітування став компромісом між доступністю та безпечністю подання інформації на тлі постійних кіберзагроз для урядових інформаційних систем.


Відтепер протягом року Національним агентством проводитиметься перевірка наданих у звітах відомостей та їх подальша оцінка з метою визначення рівня ефективності уповноважених. Результати оцінки ефективності уповноважених будуть оприлюднюватися у відповідному розділі Порталу доброчесності в міру проведення такої оцінки щодо певних організацій..

Підсумки оцінки ефективності ляжуть в основу відповідних рекомендацій для організацій щодо поліпшення організації роботи з питань запобігання та виявлення корупції.

Запобігати корупції та розбудовувати доброчесність ефективно та відповідально – прагнемо та діємо.

контакт-центр
+38 (044) 200-06-94
працює з 9:00 до 18:00
контакт-центр
контакт-центр